Sunday, March 15, 2009

Shorthanded limit

It's been a while since my last update. I switched back to shorthanded limit after recording a loss in 7 out of last 9 days I played HU. It was time for a break and since Poker Savvy had a few new kickback bonuses, I decided I'll clear them. First I cleared Reefer poker in 2h and then I went to Betsafe. If you want to know what a kickback bonus is, check this link. I've also made a deposit on Stars for their last reload bonus so that's where I play now, on Betsafe and Stars.

I went back to shorthanded limit 10 days ago and the first thing I've noticed is that my stats are much better than before. I was a nitty TAG with VPIP/PFR of 18/12 and my win rate was around 0.5 BB/100. Now I'm playing much looser than before with VPIP/PFR of 27/18 on Stars and 31/20 on Ongame. After almost 4k hands on both Ongame and Stars, I have a win rate of +7.15 BB/100. The best part is the fact that when I play, I usually have a feeling that I'm running bad but when I check the PT stats, I'm winning :)

According to PT3 I'm actually running bad when it comes to flopping a set.

Odds of flopping a set is 7.5 to 1 (or 1 every 8.5 hands when holding a pocket pair) and I'm flopping a set every 10th time I have a pocket pair.

And here is my graph from the last 10d. I can't remember if I ever had such a nice looking graph, even for such a small sample size.


The results are not everything, what's most important is that I'm a better player than 3 months ago. My confidence is on an all time high and now it's just a question of time when I'll definitely move up.

5 comments:

Dirk Diger said...

Pozdrav iz makarske.
Lipo ti je pratit blog. Ja sam isto na SSL koji limit sada igras? E i stavi malo vise statistike da vidim.


Pozdrav.

ovchica said...

Pozdrav, vidim da si ponovo krenio igrat. A jos sam na 0.5/1 jer svaki put kad predjem na 1/2, dobijem po nosu. Neki dan sam isto odradio jedan session na 1/2, went to showdown 31%, won @ showdown 33%, grozno.
Koja statistika te zanima, ono VPIP/PFR, kradja blindova i to?

Dirk Diger said...

VPIP it to. E kakav je refer preko savija i kakav je betsafe to su mi sljedeće dvije promocije.
Ja sam sad popeo se na 0.5/1 i dobijao sam po nosu par puta ali nisam odustao. Jako puno sam pročita o 6 max pa mi se i igra popravila.
Moja ti je preporuka pošto ti je tako dobra banka da se ne bojiš nego odradiš malo na 1/2 bez obzira na rezultat ti znaš igrat dobro nemoj da te neuspijeh zavara.
Mislim da bi ti čak mogao uzet 1000$ i pokušat 2/4 ali pažljivo treba odabrat na kojem sajtu igrat. Možeš ti to.

Pozdrav

ovchica said...

Reefer je isto kao i carbon. Bio je super lagan, ja sam ga rješio za 2h igre na svim raspoloživim limit 0.25/0.50 FR stolovima (do 9). No 2 dana kasnije su promjenili i više se na tim stolovima ne dobije 3 Comp poena za rejkani hend nego samo 1. Na 0.25/0.5 6max stolovima se jos dobiva po 3 poena ali njih ima 2-3, rijetko kada više od toga.

Betsafe sam rješio za 13 sati igranja 2-3 stola 0.5/1 5max.

Ma odradit cu ja 1/2 samo da nadjem gdje cu igrat. Sad sam odlucan i samo trebam nac odgovarajuci sajt. Evo sjedim pred monitorom već pol sata i razmisljam kuda dalje :(

Pozdrav

ps. statistiku cu stavit ovih dana

Dirk Diger said...

Ja trenutno čistim everest 0,5/1 i u plusu sam 130$ za sada igram dosta tight/agresive VPIP mi je oko 21.
Sinoć sam igrao cijelu noć na 1/2 i ima šarkova i ribe izašao sam sa stola nakon 2-3 sata sa oko 80$ u plusu.
Pa sam ugledao na 2/4 jako loose igrače pa sam probao i super sam igrao jedno pola sata ali je bilo pre kasno i počeo sam gubit sa dobrim kartama pa sam odustao pre mala mi je banka da igram opušteno na 2/4 ali se može na pravom sajtu igrat bez ikakvih problema ima tamo ribica punih para i više nego što mislimo.

Samo hrabro i bez tilita jer imaš super banku za igrat veče limite budi dosta tajt i ne tiltaj na gluposti koje nemožeš prominit.
Mislim da ti sigurno i znaš dobro igrat ja ti kao i ti tvoji prijatelji savjetujem da odeš na veči limit.

Pozdrav iz Makarske.

p.s. hvala na dosadašnjim savjetima bez tebe bi davno odustao a sad se možda sretnemo u las vegasu hahaha..